Alien She

I am she,she is me.

31.03.2010.

Same shit every day

Ne odgovaraju mi danasnje boje jer nisu u skladu sa mojim osjecanjima. Ustvari,nisu u skladu sa monotonijom koja se krije u meni. Jos uvijek nisam primjetila to proljece i ako su prvi cvjetovi behara vec odavno na granama. Proljetne kise su vec pocele,ja ih ne osjetim.
Ovo proljece me podsjeca na proljece od prije 3 godine.
Boje su iste,previse ih je da bi se poklopile sa mojom monotonijom.
___________________________________________________________________________

Vucem mokre noge po asfaltu i udisem miris prve proljetne kise. Oko ociju se naziru crni krugovi od razmazane sminke. Kosa je vec odavno mokra i bezivotno pada preko moga lica. Oko mene je sve tako veselo za razliku od mene.Cini se,kao da ce sve ove boje da me progutaju.Opirem se sve brzim koracima i pokusavam ne misliti na tebe.Ne mogu se zaliti,predstava je bila veoma lijepa i dirljiva ali je trajala suvise kratko. A znala sam da ce joj doci kraj,valjda nisam htjela to sebi da priznam ali sad sam to priznala realnosti koji mi mase sa druge strane ulice.Gutam proslost i nikako ne mogu da je svarim.
___________________________________________________________________________

Pokusavam se osmjehnuti proljecu ali ne zelim da do bude ironicno tako da ipak odustajem od toga.Pogledom trazim nesto,ali ne znam sta.Cudno je kako mi je poznato nesto u zraku. Nesto sto sam vec osjetila,vidjela i cula.Da,pa naravno.Sve je isto kao prije 3 godine.Sve,samo sto ovaj put ne gutam i ne pokusavam svariti njega.Starija sam i puno pametnija,moglo bi se reci.Sve je toliko isto a u isto vrijeme toliko drugacije.Nevjerovatno.Zaista.

Ova monotonija me ubija.
Zbogom Maju,vidimo se dogodine.